Žarek tedna

Bi rad izboljšal svet? Mislim, da se tega ne da narediti. Svet je posvečen kraj. Ne more biti izboljšan. Če se vmešaš vanj, ga boš uničil. Če ga obravnavaš kot predmet, ga boš izgubil - Dao De Jing

Srečanja duhovnost v vsakdanjem življenju skozi nauk JAZ SEM

Ponedeljek, 1. oktober 2012

Predstavitev Srečanj na temo duhovnost v vsakdanjem življenju skozi Pričujočnost JAZ SEM z meditacijo

Današnji čas
Vsak posameznik se slej ko prej sreča z vprašanjem, na kakšen način poskrbeti harmonijo med telesom, dušo in zavedanjem sebe. Sploh je to aktualno v sedanjem času, ko živimo vedno hitreje, ko nas dnevni ritem sili v nekaj nenaravnega, mi pa počasi izgorevamo in se težko umirimo in odpočijemo, kaj šele regeneriramo. Še več, redno izpostavljanje tehničnemu sevanju, ko smo vedno dosegljivi po mobilnem telefonu, ko smo vedno on-line po internetu ob seveda prižgani televiziji, ki nas obdarja s široko paleto pestrih in aktualnih programov, ki nas še bolj poneumljajo in silijo v nezdravi način življenja.

Čas samo zase
Tudi sama sem se učila tega ravnovesja in se poizkusila v raznih tehnikah od adrenalinskih športov do duhovnih delavnic. Prišla sem do preprostega spoznanja, kar mi je vztrajno govoril že moj dedek: “Izberi ravnovesje, ohranjaj stik s seboj in z naravo.”
Mar ni absurdno, da se moramo ponovno učiti nekaj, kar nam je bilo dano in je bilo tako samoumevno? To je objeti nov dan in globoko vdihniti ter izdihniti preden pričnemo z dnevnimi opravki; ohranjati stik s seboj, imeti svoj kotiček, pa ne mislim na računalniški, temveč tisti, kjer lahko v miru izdihamo napetosti, kjer se umirimo tako s telesom kot z umom in nahranimo svojo dušo.

Osnovne zakonitosti življenja
»Z mislimi in čustvi človek ustvarja svoje življenje in svet, v katerem živi.
Če s svojim življenjem ni zadovoljen in bi želel nekaj trajno spremeniti, mora predvsem spremeniti temelje, na katerih je zgrajen njegov miselni svet.
Če želi popolnost, mora podrediti svoj način razmišljanja kozmičnim zakonitostim, ki so popolnost, saj je na njih zgrajeno vse stvarstvo.
Najvišja zakonitost je zakonitost Enosti. Izraža se na vseh ravneh in v naših srcih je zapisana z ustvarjalnim izrazom »JAZ SEM«. To je pot, ki odpira vse resnice življenja na vseh ravneh.«
Janko Jamšek iz predgovora knjige Nadangel Rafael sporoča, avtor Boris Lukacs, izšla v naši založbi  ravno z namenom oplemenititi tovrstna srečanja in je priročnik za osebno rast.
Verjamem, da se v teh besedah skriva vsa resnica, ki jo je potrebno skozi srce ozavestiti in integrirati v svoj zavedni in nezavedni um.

Kako to poteka pri nas
Pred vsako meditacijo  poskrbimo za sprostitev, tako naredimo sklop vaj za sproščanje na vseh nivojih.
Posvetimo plamen in se povežemo v Enosti, ozavestimo povezavo z Zemljo, nebom, z vsemi elementi, z vsemi bitji. Prižiganje sveče je poseben obred in tudi po zaključku sveče ne upihnemo, saj naj dih ne bi jemal življenja!
V sami meditaciji se v začetku osredotočamo na svoje dihanje, na naravni zvok diha So Ham, Jaz Sem. Ob dihanju ozaveščamo izdihovanje napetosti ter vdihovanje sveže energije.
Povežemo se s seboj, s svojim bistvom  in naredimo vajo iz samozdravljenja. Uporabljamo tudi tehnike vizualizacij in polaganja rok.
Preberemo kakšen tekst (kanalizirano sporočilo)  in se pogovarjamo o naših izkustvih v vsakdanjem življenju.

Osnova  za meditacijo
Potrebujemo namero, prostor in čas. Zahtev pravzaprav ni veliko, a je treba izpolniti kar vse tri hkrati, sicer ostanemo nekje na polovici in od meditacije ne dobimo tistega, kar smo pričakovali.
Namera je pravzaprav udejanjanje potrebe po ohranjanju stika s seboj, da se zavedamo sebe – ne sebe kot zgolj umsko telo in ego, temveč sebe kot celota; prostor je lahko poseben kotiček v stanovanju ob lepi rožici, lahko pa je to v naravi.
Meditacija je pravzaprav aktivna in zavestna umiritev in zahteva pozornost. Zahteva pozornost tukaj in sedaj. Najprej se umirimo in sistematično s pomočjo ozaveščenega dihanja sprostimo svoje telo. Lahko sedimo na stolu ali na tleh. Pomembno je, da imamo ravno hrbtenico, kar nam omogoča pretok energije, da zavestno občutimo stik s tlemi, pa tudi tisto silo, ki nas drži v pokončnem položaju. Um zaposlimo s spremljanjem dihanja, to je popolnega izdiha in vdiha. Če se pojavi kakšna misel, ji preprosto dopustimo, da odplava mimo. Na začetku meditacije se bolj ukvarjajmo s telesom, preverimo, če je v njem še kakšna napetost in jo z dihanjem sprostimo.
Za ozadje imamo lahko kakšno mirno, prijetno glasbo, na katero 'pripnemo' svoj um in mu dovolimo, da počiva. Tako pozornosti omogočimo tisti potrebni “tukaj in sedaj”.

Primer teksta: Plamen izgradnje - meditacija, Nadangel Rafael sporoča
Usmerite pozornost na svojo notranjo svetlobo in jo nekaj časa opazujte. V vas prebiva notranja svetloba, ki izvira iz vaše duše. Spregovorite samim sebi:
»Priznavam božansko svetlobo v sebi.«
S tem ko jo priznate, jo popolnoma ozavestite. Poglejte v to svetlobo in jo nekaj časa opazujte. Medtem ko jo boste opazovali, bo vzplamtela, postala bo ogenj. V tem ognju boste spoznali luč svojega življenja. Ta plamteči ogenj bo izničil vse, kar je nepopolnega. Stopite sedaj v ta plamen, postavite se v svojo lastno svetlobo. S tem preobražate nepopolne misli in užaljena čustva. To daje moč vaši duši.
Ljubezen se oblikuje in izstopi kot svetloba. Prepoznavate jo v sebi in okrog sebe. Ljubezen plapola kot ogenj v vas. To vam prinaša moč in toploto. Hrani vaše organe, celice in živce.
JAZ SEM svetloba.
Ko rečete, »JAZ SEM svetloba.«, govorite resnico. Besede »JAZ SEM svetloba.« delujejo zdravilno na vašo dušo. Srcu prinašajo moč in zbirajo energijo v božanski zavesti.
Ko spregovorite besedico »JAZ«, jo izgovarjajte zavestno, ker se nanaša na božansko, ki je v vas. Tako boste bolje začutili sami sebe, kar vas bo vodilo v mir in tišino.
JAZ SEM svetloba.
S temi besedami nagovarjate vse celice svojega telesa in ozaveščate, da ste čista energija in da so vse celice napolnjene s popolno življenjsko močjo.

JAZ SEM svetloba.
Bog v meni je svetloba.

Primer vaje predstavljanja
V kotičku, kjer me nihče ne bo motil, se udobno namestim. Pozornost usmerim na svoje dihanje in nežno zaprem oči. Dihanja ne poskušam spreminjati, temveč ga samo spremljam z vso pozornostjo. Ob izdihu zavestno občutim, kako me zapuščajo vse napetosti tako iz telesa kot vse dnevne skrbi. Ob vdihu si predstavljam, kako vame prihaja sveža energija. Umirjeno diham in občutim, kako je telo vedno bolj sproščeno, lahkotno in um vedno bolj odprt za svetle misli.
Predstavljam si, da se z vsakim dihom poglabljam vase, v svoje središče. Prihajam v svoj notranji dom, kjer domuje moje srce. Ta kraj je samo moj in povsem varen. Tu se lahko umirim, si naberem nove moči, lahko ustvarjam miselne predstave, katere želim udejanjiti. Lahko si ga predstavljam kot pokrajino iz narave s potočkom, ki čisti in spira notranje napetosti in kasneje zažari v svoji čistosti. Lahko si ga predstavljam kot objem gora, ki mi dajejo trdnost … Lahko si ga predstavljam kot čudovito gozdno jaso s travniškim cvetjem, kjer se pasejo srne ali pa kot jezero, v katerega se potopim, da se osvežim.
Skratka, domišljiji pustim prosto pot, vendar sem ves čas pozorna na dihanje in zaupam svoji sposobnosti usmerjanja pozornosti. Dovolim svoji notranjosti, svojemu najbolj skritemu kotičku, da se izrazi v vsej polnosti in zaupanju v življenje. Moja vizualizacija je jasna in srčna, pravzaprav vidim želeni rezultat in sem ob tem pozorna na svoje občutke zadovoljstva ob uspehu. Poskušam si zapomniti to stanje lastnega mojstrstva, lahkotnosti in notranjega miru.
Počasi ozavestim prostor in čas, v katerem se nahajam. Ozavestim svoje telo in dihanje. Nežno premaknem prste na nogah in rokah ter se pretegnem. Zahvalim se sebi za to čudovito izkušnjo. Počasi odprem oči.
Človeku je dano najmočnejše orodje v vesolju – misel.

Mnogi so navajeni misliti, da našo usodo posameznikov in sveta oblikuje "nekdo od zgoraj". Toda ta 'nekdo' samo daje slehernemu človeku na razpolago najmočnejšo vesoljsko energijo, ki je sposobna spreminjati usodo vladajočih. Le redki vedo, da to silovito energijo nosi v sebi človeška misel.

Človeku ponazoriti njegovo resnično naravo
Kot urednica in ustanoviteljica založbe sem izdajo knjige »Nadangel Rafael sporoča«  v slovenskem jeziku z ljubeznijo posvetila Janku Jamšku, velikemu pričevalcu svetlobe.
V Slovenijo je prenesel nauk o Pričujočnosti JAZ SEM, ga na svoj edinstven način živel in podajal drugim preko odprtih srečanj na temo duhovnost našega vsakdana. Cilj teh srečanj je bil spremeniti linearni način razmišljanja, v katerega smo bili vzgojeni, s kozmičnim in se tako približati doživljanju nove dimenzije vsakdana.
Splet okoliščin je poskrbel, da je Janku Jamšku leta 2006 prišla v roke knjiga Erzengel Raffael spricht, avtorja Borisa Lukacsa izdana v nemščini. Navdušen je bil in začutil je potrebo posredovati vsebino te knjige slovenskemu prostoru, zato se je odločil knjigo prevesti. Povabil me je k sodelovanju in skupaj so naju prežemale energije nadangela zeleno zlatega žarka, žarka zdravljenja in resnice.
Janko Jamšek, rojen leta 1926 v Ljubljani,  je po končanem študiju strojništva večino svojega življenja preživel v Švici in delal na Inštitutu za atomsko fiziko v Cern-u. Zadnji dve desetletji je živel in deloval v Sloveniji. Njegovo podajanje resnice je temeljilo na sintezi znanstvenega in duhovnega pristopa s predznakom ljubezni.
Izdaja te knjige v Sloveniji je pravzaprav nadaljevanje njegovega dela, saj se je vseskozi prizadeval in prenašal med ljudi glavno sporočilo te knjige: ponazoriti človeštvu njegovo resnično naravo, ga ozavestiti in soočiti z njegovim božanskim bistvom, njegovo Pričujočnostjo JAZ SEM. 
Janko Jamšek je svoje zemeljsko poslanstvo sklenil  novembra 2008.
 

Kdaj  potekajo srečanja  pri nas  
Srečanja na temo duhovnost v vsakdanjem življenju skozi Pričujočnost JAZ SEM z meditacijo na povezavi - oziroma vsak prvi ponedeljek v mesecu. Srečanja združujem s celotno dejavnostjo Žarka, to je ozaveščanjem ljudi (tudi preko člankov, mesečnih novic, FB objav) in potrebno podporo, predvsem pa s svojim življenjem.

Kje: v predavalnici Žarek Sončni dvori, Brezje pri Grosupljem 75 a,
Kontakt in prijave po telefonu:  031 614 898, 059 929 815, e-pošta info@zarek-hc.si

Več o meni. Helena Cesar

 

Nazaj

Z resnico srca do svetlobe sveta

Izvedba spletne strani kABI d.o.o.
idejna zasnova HeC
2011

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Žarek, Svetovanje, naravno zdravljenje in založništvo, Helena Cesar s.p.