Žarek tedna

Vsa živa bitja spadamo skupaj, saj smo v resnici vsi le strani ali vidiki enega samega bitja, ki se v zahodnjaškem izrazju morda imenuje Bog, medtem ko se v Upanišadah imenuje Brahman. -Erwin Schrodinger

Spet prišla je k nam jesen...

Ponedeljek, 17. september 2018

"Spet prišla je k nam jesen vsa v škrlat odeta…," radi zamrmramo, ko opazimo čudovite barvne odtenke v naravi.
Se lahko spomnite, kaj nas poleg pričetka šole še spominja na jesen? Nabiranje kostanja po čudoviti listnati preprogi sredi gozda, in zvečer vonj po pečenem kostanju, trgatev in sladko grozdje, prijetna druženja ob ličkanju koruze… Tudi dnevi so krajši, jutra hladnejša in že imamo črko R v poimenovanju meseca "september", kar pomeni, da ne smemo več sedeti na tleh.

Omenili smo že, da tako Ayurveda kot kitajska tradicionalna medicina posebno pozornost namenjata letnim časom s priporočilom, da posameznik sledi sezonski rutini skozi utrip narave. Tako je možno živeti v harmoniji z naravnimi cikli in se prilagajati spremembam v zunanjem okolju.


 

Pozno poletje

novice in napovednik dogodkov

Sreda, 29. avgust 2018

Čas poznega poletja je čas elementa zemlja, ta pa je povezan z našimi močmi. Dobro integriran element zemlja daje našim besedam in dejanjem moč in nam pomaga manifestirati energijo. Čim bolj smo prizemljeni, tem bolj si upamo izraziti namere in jih tako tudi udejanjimo. Tako misel postane beseda, beseda postane dejanje in na tak način soustvarjamo življenje samo. Kako v sebi krepiti zemeljski element? Za premišljevanje lahko preberete prispevek na povezavi.

Moč-Vir-Je - močvirje - kako drugače zavibrira pomen besed, ko ozavestimo pomen besed, kajne. Kje pa vi črpate svojo moč? Kje je vaš vir navdiha? Se zavedate, da ste preprosto vključeni v življenje samo tudi z dihanjem? 

Voda nas spremlja ves čas od rojstva do smrti in tudi naša telesa sestavljena iz vode. Pravzaprav človek s svojimi mislimi, čustvi in občutki programira vodo v svojem telesu. Da misliti kajne :) 

Da bi mogli biti bolj zavestni sebe, bolj pretočni in brez stresa, smo tudi pri nas pripravili dogodke, ki bodo usklajeni s sezonsko rutino. Vabljeni, da pogledate in morda najdete kaj zase; prosimo za prijave - vsi dogodki, ki bodo v predavalnici Žarek, Brezje pri Grosupljem 75a:

 • nova celostna vadba Nirvane fitness - ob torkih in četrtkih
 • meditacija in sproščanje - v ponedeljek, 3. septembra, ob 19.00 
 • zvočna kopel z Dušanom Osojnikom - v ponedeljek, 10. septembra, ob 19.30 
 • povezani v bralnem krogu z Anastasijo - v ponedeljek, 17. septembra, ob 19.00 
 • redni pregledi in nastavitve atlasa z atlasologom Dušanom Strnadom - v sredo, 19. septembra, ob 19.00 
 • meditacija ob jesenskem enakonočju - v petek, 21. septembra, ob 18.00 
 • skupinsko tapkanje - v ponedeljek, 24.9., ob 19.00 

Letos je narava radodarna s pridelki. Imate tudi vi obilje sadja? Kako ga vložiti, posušiti, kakšne se prehranske vrednosti, predvsem pa kako lahko uživate brez dodatnih predelav. Vse to in še več v knjigah priljubljenega nabiralca divje hrane Daria Corterseja - klik na povezavo

Poleg izbranih knjig so vam na voljo tudi izdelki za boljše počutje in kakovost življenja:blazine, žoge, trakovi in ostali izdelki za telesno vadbo; izdelki iz sibirske cedre ... na povezavi.

Na voljo sem vam tako za osebno obravnavo po metodi EFT kot za morebitno antistresno masažo. Preverite na povezavi. Vse je v dobro pretočnosti tako diha kot misli.Vesela bom vašega odziva, sicer pa vedno dobrodošli tako na spletni strani kot osebno.

Lep pozdrav, Helena

Spremljajte nas na poslovnem profilu  Žarek PE Sončni dvori

"Ups, kaj pa zdaj"

priročnik za osebno rast

Torek, 28. avgust 2018

Knjiga Ups, kaj pa zdaj je namenjena vsem tistim, ki si želijo izboljšati kvaliteto življenja, povečati samozavest, samodisciplino, izboljšati odnos do sebe in s tem tudi medosebne odnose, pa mogoče še kaj. V knjigi so vsi štirje odnosi do ... razloženi in pojasnjeni. Razloženo je, kaj sestavlja (prepričanja, predsodki, pričakovanja …) odnos do ... Opisan je odnos do ..., ki kroji oziroma oblikuje naše življenje in našo življenjsko pot. Bralcu je na enostaven način predstavljeno in utemeljeno, da je vsak sam odgovoren za svoje življenje. Pojasnjena je razlika med odnosom in odnosom do ...

 

Morje je viharno ...

Torek, 7. avgust 2018
 1. Morje je viharno le v svojih zgornjih plasteh;
 2. iz globin, kjer leži zemljina maternica, valovi ne morejo prenesti  njenega sporočila.
 3. Šele kadar se umirijo, se ocean zave svoje popolne enosti, vidnega v nevidnem, višjega v nižjih plasteh. -R.Tagore
 4.  

Podobno je z nami, ko se dnevno ukvarjamo s površjem, z linearnim svetom in se težko potopimo v svoje globine, kjer se neodvisno od našega zavedanja poigravajo sile vesolja, ki nam želijo prenesti pomembno sporočilo: »Sem, obstajam, delujem.«  

Vse več je ljudi, ki občutijo, da telo ne more dnevno procesirati linearnih dražljajev, in se iz svoje notranjosti odzove z zakrčenimi mišicami, dihalnimi stiskami, vrtoglavicami …, skratka telo je izgorelo na fizični ravni, ker nima več stika s svojim notranjim bistvom, z drugimi ravnmi.

Telo ni samo fizično telo, čeprav v takem stanju iščemo hitre rešitve za vzpostavitev harmonije na telesni ravni. Telo je zgolj prefinjen instrument, ravno tako občutki, um je nedvomno dirigent. Kakšno skladbo ustvarjam in kakšna je izvedba te? Je harmonična?

Človek mora vzpostaviti harmonijo tako v notranjem kot zunanjem svetu. V tem notranjem svetu nedvomno ustvarjamo in stvaritev nastane v mejah končnega, v mejah uma – dirigenta. In potem presojamo svojo 'stvaritev'. In kakšno je merilo? Sreča in pogosteje žalost. Žal.

Toda vse samo je. Izza meje uma je skrivnosten prostor, ki je brezmejen … Morda nas neugodna stanja, ki smo jim dnevno podvrženi, samo ljubeče vodijo k svojemu bistvu. Način, kako priti do tega, kako uravnovesiti notranji in zunanji svet, je skrajno preprost, vendar za um pogosto prenaporen.

Um potrebuje točna navodila za izvedbo meditacije, za usvojitev tehnik dihanja, za izvedbo celostne vadbe, želi do podrobnosti poznati fiziologijo, prebrati toliko in toliko knjig, da se spet vse ujame v njegove meje, da si lasti zasluge, in dobi želeno pohvalo. Vse lepo in prav, tudi to je potrebno in zato vam nudim jagodni izbor živih knjig do izvedbe sprostitvene masaže in poučevanja tehnike EFT-ja, celostne vadbe, tehnike dihanja …, vsakemu tisto, kar mu je bližje.

Ker želim živeti v svetu prebujenih ljudi, ki se zavedajo sebe in narave, svojega vpliva, je moje poslanstvo ozavestiti ljudi, da se vsa potrebna moč za spremembo skriva v vsakem posamezniku, v tebi, sama pa nudim potrebno podporo z orodji. Ne ponujam čarobnih rešitev in ne delim obližev. Bistvo skriva samo v tebi, v tvojem trenutku od-LOČITVE za spremembo, za spust v lastne globine izza …

Morda na strani najdeš kaj zase, za razmislek, za spodbudo, za od-ločitev k spremembi.

Veselim se tvojega odziva in te lepo pozdravljam, Helena

Zemlja pleše… pozno poletje in element Zemlja

Četrtek, 2. avgust 2018

Zemlja pleše…. Pozno poletje in element Zemlja
»Sredi zvezd, noč in dan, se vrti ta svet,  Zemlja pleše tja med zvezde…,« je v šestdesetih letih zapela Marjana Deržaj. Element zemlje pa je kot tak poznan še iz časov pred našim štetjem, sploh pri vseh domorodnih ljudstvih, ki so bili še kako povezani z naravo in z zemljo samo, ki so jo imenovali velika mati.

 

Živa in Veliki srpan - novice in dogodki

Ponedeljek, 30. julij 2018

Poletje se nadaljuje in pred nami je mesec avgust ali veliki srpan, čas boginje Žive. V teh dneh, ko si lahko še privoščimo kakšen odklop v objemu gozdov, gora, rek in morja, se poskušajmo bolj zavedati sebe, svojih občutij in trenutka, v katerem smo.

Pogosto zadostuje že sprejetje danega - tako sebe kot stanja, v katerem sem. Preveč miselnih dejavnosti izčrpava telo in energijo. Predaja trenutku pa nam lahko obudi zavedanje vpetosti v življenje samo.

Sobivanje z naravo nam daje vedeti, da se približuje čas žetve, čas pobiranja in shranjevanja pridelkov z vrta. Energije hvaležnosti, obilja in ljubezni so glavne lastnosti boginje Žive, njeno ime pa tudi označuje izvirsko vodo in izvir življenja samega.

Nestanovitno vreme in ...- EFT za vsakdanjo rabo

Četrtek, 28. junij 2018

Mene tak položaj spravi v neprijetno stanje – ne da ne bi imela ta čas česa početi, niti ni ogroženo življenje, toda običajno se to zgodi, ko že rešuješ podobne nezgode še na dveh področjih. Kot da ima hudič mlade. In potem je pretrgana internetna povezava le kaplja čez rob …

Vedno se obračam vase in v življenju sem se poskušala iz podobnih zgodb nekaj naučiti o sebi, ter skleniti neko spoznanje, da bi znala pravočasno opaziti in preprečiti podobna stanja, če je le v moji domeni. Toda, 'stvarnikova abeceda' in zapisi naravnih zakonitosti, meni najljubši, delujejo po svojih zakonitostih in veljajo za vse enako.

»Vse, kar se dogaja je neskončno modro in dobro,« pravi Martin Kojc v svojem Učbeniku življenja in tudi drugi mojstri modrosti govorijo podobno, da je vse za nekaj dobro. Verjetno res. Ta trenutek temu ne verjamem, ta trenutek ne prepoznam sporočila, ki mi je namenjeno! Očitno tudi moja povezava z vesoljem, 'duhovni intranet', ni tako zelo dobra … Izziv, kajne!

Kaj lahko storim? Lahko čakam, saj vem, da za vsakim dežjem posije sonce in včasih se prikaže tudi mavrica. Lahko ...

Radost poletja in predaha - novice Mali srpanj

Četrtek, 21. junij 2018

Vse samo je – ni ne dobro ne slabo – je pač življenje. Zvečer zaključim dan s pogledom v nebo in takrat me prešine, da pa sem še bližje svojemu domu – to so trenutki miru in povezanosti, ki me opolnomočijo v zavedanju, kdo sem.

Ta teden me je prešinilo, da lahko iz besed KRAMA (ki jo imamo vsi v kakšnem kotu, predalu …) sestavim besedno KARMA – in da je pravzaprav pomen isti! Nekaj, kar je treba ozavestiti in prečistiti. Gozd je eno tako varno zavetje, kjer ne samo da se predihamo, najdemo kakšen naVDIH, pa ne samo enega! Iskanje rešitev, kar tako radi počnemo s svojim umom, je podobno iskanju jurčkov v gozdu. Bolj iščem, bolj se odmika. Nikoli ne grem v gozd z namenom, da si naberem gozde sadeže. Grem z namenom, ker me tja pokliče srce, seveda imam s seboj v nahrbtniku vso potrebno opremo (vrečke iz blaga) in vedno, vedno dobim tisto, kar potrebujem. Naj bo to preblisk, ideja, ali jurčki. Seveda je treba omeniti, da mi je v veliko pomoč tehnika EFT. Sva šli s prijateljico na bosonogi pohod na Goro Oljko brez malice, toda gozdiček je poskrbel za češnje ob poti, borovnice, jagode, s tapkanjem pa sva omilili vzpon …

Ugotavljam, da število neumnosti, ki jih izrečem(o) narašča s številom izrečenih besed … Torej? Ne bom več govorila, kajti vse, kar moramo vedeti, je v nas, le prisluhniti si moramo. Telo ne laže. Nikoli! In ne pozabimo: "Svetloba je čista energija. Tako kot rastline moramo tudi mi, če želimo živeti, absorbirati energijo. Moč svetlobe zmore prodreti v najbolj goste mlake postane energije, ter jih s svojo toplino in svetlostjo nemudoma razblini." D. Linn

STAROSVETNOSTI

DOGODKI

PONUDBA

Poletna noč... poletje in element ognja

Sreda, 20. junij 2018

Ker prihaja čas poletja, si tokrat oglejmo element Ognja. Omenili smo že, da tako Ayurveda kot kitajska tradicionalna medicina posebno pozornost namenjata letnim časom s priporočilom, da posameznik sledi sezonski rutini skozi utrip narave. Tako je možno živeti v harmoniji z naravnimi cikli in se prilagajati spremembam v zunanjem okolju.

Obredi ljubezni - Anastasija

Petek, 1. junij 2018

Kako civilizirana je ta ali ona država, je treba ocenjevati po številu srečnih, ljubečih družin, ki v njej živijo.
– Vladimir Megre

... starodavni ljudje niso potrebovali televizije z vso pripadajočo opremo in tehniko s sateliti vred. Izkaže se, da je človek izgubljal naravne sposobnosti, ki mu jih je podaril Bog in jih zamenjal z okornimi umetnimi in neizmerno manj popolnimi. Pa še ponosen je in tem izumom pravi dosežki.

 

Z resnico srca do svetlobe sveta

Izvedba spletne strani kABI d.o.o.
idejna zasnova HeC
2011

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Žarek, Svetovanje, naravno zdravljenje in založništvo, Helena Cesar s.p.